PræsentationsvideoPræsentationsvideo tiltrækker kandidater - ParadoxCam

Præsentationsvideo tiltrækker kandidater til ledige jobs

Det går godt i Danmark. Væksten har betydet at et stort antal virksomheder, på tværs af en række forskellige brancher, søger nye medarbejdere. Vi ved at en præsentationsvideo tiltrækker kandidater. Alligevel er det kun en meget lille del af de danske virksomheder, der viser en præsentationsvideo sammen med de jobannoncer de slår op, når de søger nye kolleger.

 

Rekord højt antal ledige jobs

Vi skal mere end 8 år tilbage, før antallet af ledige jobs har været så højt, som det er i øjeblikket i Danmark. Historien om at Jobfesten buldrer løs, blev bragt i Børsen i september måned 2017. I artiklen fortæller cheføkonom fra Nykredit, Tore Stramer, at sidst der var et lige så højt antal ledige jobs, var tilbage i fjerde kvartal 2008.

Det er selvfølgelig fuldstændig fantastisk. Vi har en kraftig vækst. Virksomhederne er i stand til at skabe mange nye jobs. Men problemet er nu, at virksomhederne har tiltagende svært ved at tiltrække de mange nye medarbejdere de har brug for.

 

Skab mere opmærksomhed for at vinde kampen om de dygtige medarbejdere

Virksomhederne har brug for at skabe ekstra og positiv opmærksomhed. Både omkring de ledige stillinger og om virksomhederne som arbejdsplads. Det er nødvendigt at fortælle den gode historie. Hvad er det for en virksomhed, man kan komme til at arbejde i. Vise den energi der er i dagligdagen. Lad nogle medarbejdere fortælle om deres hverdag.

Ifølge Dr. James McQuivey Forrester studie, som han har givet det sigende navn How Video Will Take Over the World, er 60 sekunders video lig med 1,8 mio ord.

Hans konklussion er dog basseret på talemåden: "Et billede siger mere end tusind ord". Jeg er ikke sikker på, at den påstand nogensinde er bevist :-).
Men jeg mener dog, at du har mulighed for at sige enormt mange ting, og give et meget værdifuldt indtryk af din virksomhed, ved at vise en præsentationsvideo. Du kan fortælle alt det du ikke kan skrive, og alt det et billede ikke kan vise. Følelsen af hvordan det vil være at blive din nye kollega. En præsentationsvideo tiltrækker kandidater og give et fantastisk, nærværende indtryk af din virksomhed. Jeg mener en præsentationsvideo vil være med til at tiltrække opmærksomhed.

Hvis beskæftigelsen fortsætter med at stige i samme tempo resten af 2017, vil antallet af ledige stillinger nå et rekordhøjt niveau i starten af 2018.
Du vil gerne vinde kampen om medarbejdernes opmærksomhed, i et marked med det største antal ledige stillinger nogensinde. Du skal tænke alternativt. En af de metoder jeg, som videoproducent, vil anbefale dig at se nærmere på, er at optage en præsentationsvideo.

Hvis du gerne vil have mine råd til hvordan du kan få produceret en præsentationsvideo, vil jeg meget gerne tage en kop kaffe med dig, og brainstorme over mulighederne.