VideoVideoindhold eksploderer - ParadoxCam

Når 2017 rinder ud, vil 75% af alt Internettrafik være videoindhold

De seneste tatistikker viser, at når vi går ind i det nye år, vil omkring en tredjedel af alt trafik på Internettet, blive brugt på at vise videoindhold (Kilde: Cisco).

Udover nettets absolut største videoplatform, Youtube, er mængden af videoindhold på en række andre digitale kanaler, nærmest eksploderet det seneste år. Nu er video også det primære indhold på social media platforme som Instagram, Facebook og Snapchat.

Tidligere var online video ét værktøj ud af mange, som virksomheder brugte til at markedsføre og skabe opmærksomhed omkring deres produkter. Henover de senere år er der sket et skifte. Video er nu det primære valg, i langt de fleste virksomheders digitale indholds- og markedsføringsstrategi. Det skal du være opmærksom på som indholdsmager. Der kan let opstå en mæthed og en form for videoblindhed, hos de brugere der ser dit videoindhold. Mit råd er at du sørger for at kvaliteten af din video er høj, og at du er ekstra opmærksom på at skabe originalt videoindhold.

 

Mine råd til godt videoindhold

Jeg vil gerne give dig 4 hurtige og gode råd til når du skal producere din første video.

 

1. Brug tid på forberedelse!

Start med at finde ud af hvem din målgruppe er. Skal din video være corporate, eller skal den have et mere personligt look?
Herefter skal du gøre dig klart, hvilket budskab du vil sende, og hvad du gerne vil signalere med din video.

 

2. Fang opmærksomheden fra starten

Et simpelt, men samtidig utrolig vigtigt råd, er at du skal sørge for at din video helt fra starten, fanger opmærksomheden hos den person der ser den. Microsoft har offentliggjort et studie, der viser at vi mennesker mister opmærksomheden efter et gennemsnit på kun 8 sekunder.

 

3. Husk god lyd og brug et godt kamera

Jeg mener at god lyd er vigtigere end gode optagelser. Grunden er at du kan redigere dig et godt stykke, i forhold til at øge kvaliteten på dine video-optagelser. Du kan derimod ikke rette op på en dårlig lyd-optagelse. Det vil give et dårligt helhedsindtryk, hvis det er svært at høre tydeligt hvad der bliver sagt.
I forhold til hvilket kamera du skal bruge til at optage dit videoindhold, så mener jeg at et 8 megapixel smartphone kamera eller et lignende spejlrefleks kamera er tilstrækkeligt.

 

4. Undgå for mange "Powerpoint-effekter"

Det kan virke tillokkende og attraktivt at bruge en masse flotte effekter i din video. Det kan også se rigtig cool ud, men hvis du bruger en masse forskellige effekter, risikerer du at forvirre den som ser din video, og måske bliver dine pointer overset midt i alle effekterne.

 

 

Jeg vil selvfølgelig også meget gerne hjælpe dig med gode råd, eller med at producere en video for dig. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til mig - et godt råd er gratis :-)