Video på din hjemmesideTilføje en video på din hjemmeside

Der er rigtig mange fordele ved at have videoer på din hjemmeside. Hvis du ikke kender til hjemmeside programmering, er det dog ikke altid helt nemt at komme i gang med.

I denne blog artikel, vil jeg gerne give dig en introduktion og nogle nemme tips og tricks, til hvordan du kan tilføje en video på din hjemmeside, og hvordan du kan tilpasse den måde videoen bliver vist på din hjemmeside.

 

Derfor skal du tilføje en video på din hjemmeside?

  • Dem der besøger din hjemmeside, bliver lidt længere. Faktisk i gennemsnit 2,6 gange længere end hvis du kun har tekst og billeder.
  • Du skaber tillid til din virksomhed, når du viser en videopræsentation på din hjemmeside
  • Din hjemmeside får et mere moderne look og bliver mere visuel
  • Det er lettere at forklare komplekse produkter eller services til dine kunder, og du hjælper kunden med at tage en beslutning
  • Dine besøgende vil i langt højere grad dele din side - og det er godt for SEO!

 

Sådan kan du tilføje en video til din hjemmeside

Du kan lettest tilføje en video på din hjemmeside, ved at uploade den til Youtube eller Vimeo, og herefter indsætte en indlejringskode fra YouTube eller Vimeo, hvor du har uploadet videoen.

Du kan naturligvis også uploade din video til dit eget webhotel, men der er en række fordele ved at vælge Youtube frem for dit eget webhotel.

  • Youtube indekserer din video, hvilket er godt for SEO
  • Det er nemt for dig at integrere din video på din hjemmeside, på en måde så dine besøgende kan se videoen uanset hvilket platform de bruger
  • Din video bliver optimeret, så den fylder mindst muligt, men samtidig bevarer en god kvalitet
  • Personer der søger på Youtube, vil kunne finde din video, og du kan få trafik til din hjemmeside fra Youtube's brugere.

 

Hvis du vælger at uploade din video på Youtube, kan du bruge den guide jeg har skrevet herunder, til hvordan du indsætter videoen på din hjemmeside. Du kan naturligvis også sagtens indsætte din video på din hjemmeside, hvis du vælger at hoste videoerne på en anden måde - så skal integreringen på din hjemmeside, blot ske på en lidt anderledes måde.

 

Step 1 er at du skal uploade din video til YouTube

Jeg har valgt at bruge YouTube som eksempel, af de grunde jeg har skrevet ovenfor, og fordi det er den videoplatofrm de fleste kender. Du skal have en Google-profil for at kunne oprette en YouTube kanal. Læs her hvordan du opretter din egen Google profil.
Når du har oprettet din Youtube kanal, skal du blot følge vejledningen på Youtube, og uploade din nye video.

Step 2 er at du skal finde videoens indlejringskode

Du går ind på din videos link på YouTube, klikker på knappen ”Del”, som du finder under din video. Her kan du se en kort version af videoens link, som du kan bruge hvis du eksempelvis skal linke til videoen fra en tekst eller en e-mail.

Men nu hvor du ønsker at tilføje en video på din hjemmeside, skal du i stedet klikke på fanen ”Indlejring”. Her finder du den kode, som du skal bruge til at indsætte på din hjemmeside.

 

Ekstra tip!

Når du klikker på indlejrings fanebladet, har du nogle forskellige indstillingsmuligheder. Du kan fjerne hakket ud for ”Vis foreslåede videoer, når videoen er færdig”. Det vil jeg anbefale dig at gøre. Det betyder at når din egen video er færdig, så vil der ikke blive afspillet en anden lignende video, sådan som Youtube normalt gør. Det vil være lidt underligt, når videoen bliver vist inde på din hjemmeside, da du ikke kan styre hvilket lignende videoer der vil blive afspillet.

Du kan også finde en guide hos Youtube, til hvordan du indsætter din video på din hjemmeside.

 

Få din video til at afspille automatisk

Det kan være en god idé at indstille din video sådan, at den automatisk starter med at afspille, når en bsøgende åbner din hjemmeside. Det er ret nemt at ændre på indlejringskoden, så videoen automatisk starter. Se bare her.

Det her er et eksempel på en indlejringskode fra Youtube:

[dt_code_final] <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/AHr51aMRZdE?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/dt_code_final]

 

Hvis du tilføjer følgende: "&autoplay=1 til indlejringskoden, vil din video automatisk afspilles, når din hjemmeside bliver åbnet. Den redigerede indlejringskode, ser nu sådan her ud:

[dt_code_final] <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/AHr51aMRZdE?rel=0&autoplay=1" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/dt_code_final]

 

Indsæt indlejringskoden på din hjemmeside og nu afspilles din video automatisk.